Dă prin cuine adunace

User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

holstein wrote:
Pffv wrote:E de teaba ...doamna . Eu primeam "post negru" ad libitum !
Vezi, graba strica treaba! :p

@Sorine, nu degeaba se spune: "Dragostea" trece prin stomac. 69 si cartofi prajiti este varianta mai camuflata :))
Apoi draga Holstein :(( , te-ai facut mai rau ca .... oficialul ! Te rog sa ai in vedere si activitatea-mi prodigioasa (vezi numar mesaje , e drept unele scurtissime ) , basca lectura obligatorie de la orangetm si 61 kg gutui culese (si mai sunt) . Azi vad ca sunteti chititi pe mine toti "nemtii" ca si Diegis37 m-a tocat pe unde a apucat , offtopic amandoi dar eu cel ... dintai . Aici am scris in graba ... oripilat de ideea postului negru nespiritual din discutia cu ...Diegis37 (vezi cat sunt de ....ocupat =)) ) .

PS Te-oi prinde io odata , pe aci prin "muncipiu" si atunci o sa imi S' bunele sentimente :mrgreen: !!
PS1 Cartofii prajiti sunt varianta camumflata :)) .
User avatar
holstein
Posts: 433
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:09 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by holstein »

Image

Sa ne întoarcem în bucatarie.
Pregatiri pentru salata de vinete cu ardei. As fi pus si poza de la salata dar pâna sa reâncarcat bateria aparatului de fotografiat, a disparut salata :))
Wer glaubt etwas zu sein, hört auf etwas zu werden.
POLI UEBER ALLES !!!
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

Sa va fie de bine .
Ce a postat DP 2-6 e mai mult decat tentant , daca ai ...voie . Si la majoritatea n-am :(( .
User avatar
LILIaKu-
Posts: 1521
Joined: Mon Oct 01, 2012 8:59 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by LILIaKu- »

holstein wrote:Image

Sa ne întoarcem în bucatarie.
Pregatiri pentru salata de vinete cu ardei. As fi pus si poza de la salata dar pâna sa reâncarcat bateria aparatului de fotografiat, a disparut salata :))
si a mea tocmai face salata de vinete :ymparty:
M-am vandut la USL pentru mici si bere gratis, platiti din bani publici.
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by orangetm »

Lasagna evening... :D
Mit bier!
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
holstein
Posts: 433
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:09 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by holstein »

orangetm wrote:Lasagna evening... :D
Mit bier!
Sorine, si fara "bier" e un deliriu! :)



ps. o salata de vinete, facuta de o aradeanca pe gustul unui maslocan ;)
Wer glaubt etwas zu sein, hört auf etwas zu werden.
POLI UEBER ALLES !!!
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by orangetm »

holstein wrote:
orangetm wrote:Lasagna evening... :D
Mit bier!
Sorine, si fara "bier" e un deliriu! :)



ps. o salata de vinete, facuta de o aradeanca pe gustul unui maslocan ;)
Io vorrei solo essere las(agna)ciato un po’ in pace...

:D
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

Munca grea azi , aici , pe FB unde orangetm a facut greseala sa-mi acorde (prea) multe drepturi , la vizionat BT Timisoara si prin cuina !
Intai
Image

apoi
Image

si in final

Image

La dracu' cu regimul !
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

http://www.retetecalamama.ro/retete-cul ... ierti.html

Si mori tanar , dar incaltea fericit si ...satul !
Totusi Sanda Marin cred ca era ...barbat , Sanda fiind numele de familie !!
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by DP 2-6 »

Dupa traditie, de sfantul Dumitru se pune varza la murat! Vezi aici cea mai tare reteta de acrit varza la butoi din Banat!
http://www.opiniatimisoarei.ro/dupa-tra ... 26/10/2012


Ce spuneti de niste sarmalute proaspat scoase din cuptor care invaluie bucataria cu mirosul lor de varza acra amestecat cu cel de carne condimentata si bucatele de costita usor rumenite aruncate in oala printre straturile peste care s-au scurs cateva linguri de suc de rosii pus cu grija de asta-vara?

Si langa toate astea, intr-un castron sa zaca in moare o inima de varza acrita, cu parfum de marar si piper?

Ce s-o mai lungim. Astazi este ziua cea mare in care mai toate gospodinele din Banat se apuca sa pregateasca butoaiele pentru varza care ne va incanta mesele gustoase peste iarna.

La Timisoara, pietele au fost luate deja cu asalt, iar vanzatorii de varza isi freaca mainile de bucurie pentru ca marfa se vinde ca painea calda.

Iata mai jos una dintre retetele traditionale de pus varza la murat in Banat, oferita de Georgeta Deaconescu din Caransebes.

Verzele se aleg dupa subtirimea foilor, care, totodata, trebuie sa nu fie cu mult mai mari de-o palma.
Apoi trebuie spalate si scobite de cotor, iar in loc se pune o lingura de sare. Apoi se aseaza verzele in butoi: un rand de verze, un rand de sare grunjoasa.

In unele parti ale Banatului, printre verze se mai pun si foi gata tocate, numai bune de calit la iarna.
Dupa ce este umplut butoiul, se adauga hrean, bete de marar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb,care coloreaza zeama, piper si cimbru.

Odata incheiata operatiunea de punere a bunatatilor in butoi, se acopera si se lasa 3 zile fara apa, ca sa se “aseze”. Dupa aceea se toarna apa proaspata si se pitroceste o data la 3 zile pana se acreste, adica se sufla aer in butoi cu ajutorul unei tevi.

Pentru ca verzele sa fie mereu scufundate in saramura, deasupra se aseaza niste teascuri peste care se pune o piatra.
In functie de locul in care este asezat butoiul in gospodarie, mai cald ori mai rece, varza murata astfel ajunge la savoarea deplina in aproximativ o luna.

Image

Image
Post Reply