Dă prin cuine adunace

User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte :(( !
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by DP 2-6 »

Pffv wrote:DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte :(( !
Aşteaptă primăvara să bag ceva cu leurdă, urzici, ştevie, curu găinii şi alte delicateţuri vegetariene!
Eventual acum poţi să încerci o mâncare de spanac cum se face în Italia, nu ca la noi, cu prăjală, usturoi, lapte şi alte otrăvuri!
Şi ar fi cam aşa: un foştomoc de spanac opărit, fără sare, îl storci de apă, îl zdrobeşti numai puţin cu furculiăţa şi adaugi doi trei stropi de ulei de măsline. Poftă bună! %%- %%- %%-
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

DP 2-6 wrote:
Pffv wrote:DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte :(( !
Aşteaptă primăvara să bag ceva cu leurdă, urzici, ştevie, curu găinii şi alte delicateţuri vegetariene!
Eventual acum poţi să încerci o mâncare de spanac cum se face în Italia, nu ca la noi, cu prăjală, usturoi, lapte şi alte otrăvuri!
Şi ar fi cam aşa: un foştomoc de spanac opărit, fără sare, îl storci de apă, îl zdrobeşti numai puţin cu furculiăţa şi adaugi doi trei stropi de ulei de măsline. Poftă bună! %%- %%- %%-
E clar , mai bine fi nemilos decat sa manc asa ceva . Da ce's io ....vaca B-) ?
User avatar
holstein
Posts: 433
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:09 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by holstein »

Pffv wrote: Da ce's io ....vaca B-) ?
:-? vreo aluzie cumva?
Wer glaubt etwas zu sein, hört auf etwas zu werden.
POLI UEBER ALLES !!!
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

holstein wrote:
Pffv wrote: Da ce's io ....vaca B-) ?
:-? vreo aluzie cumva?
Daca mananci spanac "violet" .... :ymdevil:
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Dă prin cuine adunace

Post by orangetm »

Image
Ia cu tata...
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
Pffv
Posts: 4073
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:43 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by Pffv »

Asa mai merge "unchiasule" , cu toate cele de cuviinta este comestibil !
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by duranviola »

Salata svabeasca din Banat

Cateva cuvinte

Cu 200 de ani in urma, svabii au parasit sudul Germaniei si au poposit in Banat. Ei au constituit un grup etnic important, in aceasta regiune, insa, in ultimul secol, cei mai multi s-au intors in Germania. In pofida acestui fapt, bucataria svabeasca ramane unul dintre cele mai insemnate daruri pe care acestia le-au facut banatenilor.

Necesar:

· 1-2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
· sare
· piper
· 1 ceapa
· 200 ml apa fiarta cu Delikat
· 3 linguri otet
· 1 lingurita mustar
· 1 lingurita zahar
· 5 linguri untdelemn

Cum se prepara

Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza, pe lung, de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa patrunda 1 ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust, rosii, castraveti sau felii de ridichi.

http://www.banat22.net/bucataria_sosei.html
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by DP 2-6 »

Tot stau şi mă gândesc, de unde or fi avut şvabii Delikat acum 200 de ani? :-o :D
User avatar
duranviola
Posts: 1634
Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
Location: Timisoara

Re: Dă prin cuine adunace

Post by duranviola »

aveau ingredientele, dar nu stiau ca daca le combina , iese Delikat :D
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem

Image Image
Post Reply