Dă prin cuine adunace
Re: Dă prin cuine adunace
DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte !
Re: Dă prin cuine adunace
Aşteaptă primăvara să bag ceva cu leurdă, urzici, ştevie, curu găinii şi alte delicateţuri vegetariene!Pffv wrote:DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte !
Eventual acum poţi să încerci o mâncare de spanac cum se face în Italia, nu ca la noi, cu prăjală, usturoi, lapte şi alte otrăvuri!
Şi ar fi cam aşa: un foştomoc de spanac opărit, fără sare, îl storci de apă, îl zdrobeşti numai puţin cu furculiăţa şi adaugi doi trei stropi de ulei de măsline. Poftă bună!
Re: Dă prin cuine adunace
E clar , mai bine fi nemilos decat sa manc asa ceva . Da ce's io ....vaca ?DP 2-6 wrote:Aşteaptă primăvara să bag ceva cu leurdă, urzici, ştevie, curu găinii şi alte delicateţuri vegetariene!Pffv wrote:DP 2-6 , un pic de mila pentru aia napastuiti cu "regim"-uri stricte !
Eventual acum poţi să încerci o mâncare de spanac cum se face în Italia, nu ca la noi, cu prăjală, usturoi, lapte şi alte otrăvuri!
Şi ar fi cam aşa: un foştomoc de spanac opărit, fără sare, îl storci de apă, îl zdrobeşti numai puţin cu furculiăţa şi adaugi doi trei stropi de ulei de măsline. Poftă bună!
Re: Dă prin cuine adunace
vreo aluzie cumva?Pffv wrote: Da ce's io ....vaca ?
Wer glaubt etwas zu sein, hört auf etwas zu werden.
POLI UEBER ALLES !!!
POLI UEBER ALLES !!!
Re: Dă prin cuine adunace
Daca mananci spanac "violet" ....holstein wrote:vreo aluzie cumva?Pffv wrote: Da ce's io ....vaca ?
Re: Dă prin cuine adunace
Asa mai merge "unchiasule" , cu toate cele de cuviinta este comestibil !
- duranviola
- Posts: 1634
- Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
- Location: Timisoara
Re: Dă prin cuine adunace
Salata svabeasca din Banat
Cateva cuvinte
Cu 200 de ani in urma, svabii au parasit sudul Germaniei si au poposit in Banat. Ei au constituit un grup etnic important, in aceasta regiune, insa, in ultimul secol, cei mai multi s-au intors in Germania. In pofida acestui fapt, bucataria svabeasca ramane unul dintre cele mai insemnate daruri pe care acestia le-au facut banatenilor.
Necesar:
· 1-2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
· sare
· piper
· 1 ceapa
· 200 ml apa fiarta cu Delikat
· 3 linguri otet
· 1 lingurita mustar
· 1 lingurita zahar
· 5 linguri untdelemn
Cum se prepara
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza, pe lung, de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa patrunda 1 ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust, rosii, castraveti sau felii de ridichi.
http://www.banat22.net/bucataria_sosei.html
Cateva cuvinte
Cu 200 de ani in urma, svabii au parasit sudul Germaniei si au poposit in Banat. Ei au constituit un grup etnic important, in aceasta regiune, insa, in ultimul secol, cei mai multi s-au intors in Germania. In pofida acestui fapt, bucataria svabeasca ramane unul dintre cele mai insemnate daruri pe care acestia le-au facut banatenilor.
Necesar:
· 1-2 kg cartofi rezistenti la fiert (roz)
· sare
· piper
· 1 ceapa
· 200 ml apa fiarta cu Delikat
· 3 linguri otet
· 1 lingurita mustar
· 1 lingurita zahar
· 5 linguri untdelemn
Cum se prepara
Se spala cartofii si se pun la fiert in apa putin sarata, vreme de 20 de minute. Se scurg si se lasa sa se raceasca. Se cojesc cat sunt calzi, apoi se lasa sa se raceasca total, pentru ca, daca se taie felii, se sfarama. Se taie cartofii in felii de circa 5 mm, se sareaza si se pipereaza dupa gust. Se curata ceapa si se taie in doua. Se pune cu taietura pe tocator, se cresteaza, pe lung, de 2-3 ori, apoi se taie pe lat, in cubulete mici. Se pune apa cu Delikat la fiert si se baga in ea ceapa taiata, mustarul, otetul, sarea, piperul si zaharul. Se lasa sa dea doua-trei clocote, apoi se toarna fierbinte peste cartofi. Se lasa sa patrunda 1 ora. Se toarna untdelemnul peste cartofi, amestecandu-se usor, sa nu se sfarame. In salata se pot pune, dupa gust, rosii, castraveti sau felii de ridichi.
http://www.banat22.net/bucataria_sosei.html
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem
Re: Dă prin cuine adunace
Tot stau şi mă gândesc, de unde or fi avut şvabii Delikat acum 200 de ani?
- duranviola
- Posts: 1634
- Joined: Tue Oct 02, 2012 7:18 am
- Location: Timisoara
Re: Dă prin cuine adunace
aveau ingredientele, dar nu stiau ca daca le combina , iese Delikat
Finantatorii vin si pleaca, politicienii vin si pleaca, antrenorii vin si pleaca, jucatorii vin si pleaca.....doar noi suporterii, ramanem