Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

... din 1921
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by orangetm »

Daca nu am fi fost tradati din interior, de la Timisoara, si o sa dau nume, Ciuhandu, Ostaficiuc, Orza…sunt nume care vor trebui sa ramana pe crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara. Ei, impreuna cu Mircea Sandu sunt pricipalii vinovati. Daca ei nu ar fi tradat, niciodata Mircea Sandu nu ne-ar fi facut ceea ce ne-a facut si cu ce s-a laudat in fata Comitetului Executiv.

<<Desi in acest moment nu mai este implicat direct, Marian Iancu este la curent cu tot ce se intampla in interiorul fenomenului fotbalistic. Fostul investitor de la Poli Timisoara astepta alegerile de pe 5 martie de la FRF pentru a se pronunta in privinta unei posibile reveniri in fotbal. Deocamdata, Iancu sustine de la distanta proiectul ACS Poli.
- Domnule Iancu, cum vi se pare in prezent ACS Poli, ati vazut meciul cu Mediasul?
- Da. Din nefericire lipsa spectacolului apasa. Chiar un rezulatat bun, vedeti ca nu sensibilizeaza pe nimeni. E nevoie si de un pic de spectacol, care vine si din valoare, din calitate. Dar raportul calitate-pret este just in acest moment. Atat se investeste, atat se poate. De ce nu, trebuie sa ne bucuram cu ceea ce avem in acest moment, este un raport corect. Nu se poate mai mult. Si spun inca o data ca este dovada a ceea ce sustineam in anii in care conduceam Politehnica, cand ne bateam de la egal la egal si cu mult peste fata de echipele aflate acum in top, Petrolul, Astra, chiar Steaua… de Dinamo nu mai zic…Acum se vede si mai clar ca doua milioane de euro, cu care atunci ne premiau autoritatile doar daca mergeam in cupele europene nu ajung pentru a face performanta. Atunci, pe langa cele doua milioane ale autoriatilor diferenta se facea prin ce am muncit noi, prin ce am investit noi pentru a crea un club care avea puterea sa scoata asemenea rezulatate sportive. Cele doua milioane-trei cat se aloca de la autoritati acum pe an se vede ca nu sunt de ajuns, si asta in conditiile in care fotbalul actual este mult mai slab decat competitia in care ne aflam noi atunci. Aveti dovada ca acei bani nu veneau degeaba in trecut de la autoritati la club, noi nu incasam decat dupa performante si acei bani erau doar o parte infima, nu putea fi vorba sub nici o forma, asa cum se discuta atunci, ca traiam doar din acei bani si ca erau suficienti pentru a face performanta. Iata ca acea suma este insignifianta raportata la performanta si la nivelul la care noi eram angajati. Daca nu am fi fost tradati, continuam si eu investitia si eram impreuna foarte puternici. Ati vazut cat se chinuiau sa ne opreasca din performanta! Doar pe ultima suta mereu ne luau campionate sau cupe, numai prin interventii meschine, dar in nici un caz nu puteau sa ne opreasca pe teren. Lucrul asta nu trebuie sa se uite si sigur nu se va uita atat de curand. Poate la un moment dat, asa cum a spus domul Robu vom fi din nou ceea ce am fost si poate mai mult decat atat, dar intr-o alta conjunctura.
-Credeti ca ACS Poli va reusi sa ramana in prima liga?
-Sanse sunt, pentru ca sunt alte echipe mult mai slabe, iar lucrul asta se vede de departe. Cred ca pe asta s-a si mizat, eficientizarea cheltuielilor, a bugetului i-a adus aici. Inca doua-trei rezultate speculative, doua-trei rezultate bune cu contracandidatele directe de la retrogradare si echipa ramane in Liga I si, de ce nu, mai vin unii-altii pe langa echipa, se mai aseaza politic lucrurile si atunci vom vedea ce inseamna viitor.
- Ati mai vorbit cu reprezentatii autoritatilor timisorene in privinta cedarii palmaresului?
- In acest moment este o competitie politica in care eu nu vreau sa ma introduc si pentru acest fapt evit sa discut. Trebuie clarificat ce e cu actualul club, ACS Poli si dupa aceea as putea sa continui discutiile. Pana atunci nu as vrea sa dezvolt, pentru ca tin foarte mult la toate persoanele care sunt acum factori de decizie pe plan local si chiar daca intre ele, politic sunt discutii, eu raman cu sentimentul ca sunt oameni de bine. Trebuie sa apreciez mult mai mult implicarea domnului Robu, dar in aceeasi masura stiu ca si domnul Bojin, atat cat a putut, a stat langa echipa…Insa, pentru ca exista o competitie politica si non-sportiva, nu vreau sa ma implic, vreau sa stau deoparte, iar cand voi fi chemat sa discutam despre posibilitatea de a trece palmaresul, atunci voi analiza ceea ce se poate, asta si raportat la situatia pe care Politehnica Timisoara SA, societatea in insolventa o va traversa, din punct de vedere juridic, in acel moment. Pentru ca exista posibilitatea, desi in acest moment eu nu as vota in favoarea ei, dar exista si posibilitatea ca la un moment dat sa votez pentru reorganizarea si revenirea Politehnicii SA in fotbalul de care vor sa ne tina in continuare departe cei care inca mai sunt la conducerea FRF si care mi-as dori sa nu mai fie. Dar cred ca prin venirea lui Popescu se va perpetua interesul nelegitim al grupului care a condus: Sandu, Kassai si altii.
Procesul intentat la TAS merge mai departe
-Exista ceva noutati in procesul intentat la TAS pentru folosirea numelui si culorilor lui Poli de catre echipa din liga a IV-a, ASU Politehnica?
-Procesul de la Lausanne este in curs, am achitat noi toate taxele pentru ca nu a achitat nimeni obligatia pe care o avea fata de tribunalul de la Lausanne, s-a ridicat problema competentei si cred ca in acest moment se judeca, daca nu cumva s-a si judecat deja si s-a stabilit competenta Tribunalului de la Lausanne sa judece cazul. Federatia Romana de Fotbal a ridicat ipoteza ca ar fi trebuit sa trecem intai pe la comisii, dar asta e imposibil pentru ca nu poate sa judece o comisie a Federatiei o actiune indreptata impotriva Federatiei, e interzis de statutul si regulamentele FIFA si UEFA, deci, din punctul meu de vedere Lausanne-ul trebuie sa duca pana la capat judecarea, suntem in procedura in continuare si asteptam. Orice comunicare pe care TAS-ul ne-o face noua, o face si catre Federatie si catre AJF Timis, care sunt principalii vinovati din punctul meu de vedere. Dar, vad ca s-a introdus in cauza ca si vinovat, din proprie initiativa si ASU, pe care noi ii socotim in principal ca fiind doar cei care au beneficiat de pe urma nepunerii in aplicare a hotararii de la Lausanne, hotarare care ne da dreptul exclusiv noua sa folosim titlurile si tot ce deriva din palmaresul Politehnicii Timisoara.
-Ati fi fost dispus sa renuntati la acest proces daca s-ar fi schimbat conducerea AJF Timis si pe 5 martie ar fi o schimbare benefica la conducerea FRF?
-Nu depinde de asta. Faptul ca nu s-a pus in aplicare de catre FRF si AJF a unei decizii TAS e evident, iar ceea ce am facut noi e o procedura legala obligatorie, altfel am raspunde penal pentru ca nu am intreprins toate actiunile care pot sa ne recupereze drepturile pe care le avem, drepturi date prin actiuni judecatoresti atat sportive cat si civile. Ceea ce am facut sunt lucruri obligatorii pe care trebuie sa le faca un administrator judiciar si un administrator statutar al unei societati aflate in insolventa pentru reorganizare, in sensul de a maximiza toate posibilitatile de a recupera prejudicii, de a incasa drepturile pe care le are societatea pentru a achita masa credala si a-si contiua activitatea. Nu depinde de noi sa luam asemenea hotarari. Dar nici nu mi-as fi dorit altfel, pentru ca 7 ani de zile am cheltuit multi bani, ne-am zbatut cu toate fortele si am facut ce nimeni nu a facut in locul nostru si e normal ca Politehnica Timisoara SA sa-si urmareasca interesele.
“Imi doresc sa nu castige Gica Popescu”
- La ce va asteptati in privinta alegerilor de la sefia FRF?
-Nu stiu, vad ca intr-un fel jocurile sunt facute. Onoare si cinste celor care considera ca au o posibilitate si care lupta cu un Gica Popescu, sustinut de mafia fotbalului romanesc, un Gica Popescu pe care eu nu-l mai recunosc, un Gica Popescu vandut, aservit unei intelegeri cu cei care au distrus si au inmormantat fotbalul romanesc pentru mult timp de aici incolo. Fotbalul asta era un fenomen care candva tinea si ne alimenta cu emotii sufletele, acum nu mai exista nici un fel de atractie pentru nici un investitor sau pentru oricine si-ar dori sa se incarce cu asemenea trairi pe care ti le da fotbalul, pentru ca totul este aranjat, masluit, totul e numai o facatura, sunt acte ale unor grupuri de interese care au de castigat, dar restul au de pierdut.
-Sa intelegem ca in fotbalul acesta nu v-ati intoarce …
-Nu, in nici un caz! Imi doresc sa nu castige Gica Popescu si nu vorbesc doar de dosarul penal, nu vorbesc de implicatiile care ar putea sa-l indeparteze, ci de faptul ca ar putea sa conduca fotbalul romanesc in interesul mafiei fotbalului romanesc trecute si actuale. Imi doresc sa piarda, dar este foarte, foarte greu. De ce nu, un Avram, un Chivorchian ar putea, poate chiar impreuna, sa faca ceva, pentru ca, cel putin Chivorchian, cat timp a stat la Timisoara, 4-5 ani a inteles ca fotbalul se poate face si poti sa ai rezultate sportive si fara bani, in sensul de a plati interese, de a fi ajutat intr-un alt mod decat pe teren.
- Chivorchian si Avram spuneau in campania pe care si-au facut-o la Timisoara ca daca vor ajunge la sefia FRF ar vrea sa reanalizeze si cazul retrogradarii Timisoarei, credeti ca se mai poate demonstra ceva?
-Exista o stenograma, care este un act oficial si care este dovada in dosarul Craiova versus FRF, stenograma in care se vede ca Mircea Sandu in fata Comitetului Executiv vine si se lauda cu ceea ce ne-a facut noua, Timisoarei. Mai mult de atat nu mai e de demonstrat, lucrurile sunt clare. Dar, daca nu am fi fost tradati din interior, de la Timisoara, si o sa dau nume, Ciuhandu, Ostaficiuc, Orza…sunt nume care vor trebui sa ramana pe crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara. Ei, impreuna cu Mircea Sandu sunt pricipalii vinovati. Daca ei nu ar fi tradat, niciodata Mircea sandu nu ne-ar fi facut ceea ce ne-a facut si cu ce s-a laudat in fata Comitetului Executiv.
-Credeti ca, cu Gica Popescu la conducerea FRF, veti ramane cu acelasi statut de persona non grata?
-Bineinteles. Nu am sa fac nimic care sa-mi atenueze acest statut, decat daca ma va convinge ca se va debarasa din interior de acest grup. Daca va face dovada asta, atunci voi ridica palaria, voi spune ca m-am inselat si ca a avut o strategie corecta ca sa-i inlature din interior si nu din exterior. Atunci, imi voi reevalua pozitia. De aceea spun ca, la un moment dat as putea sa revin in fotbal alaturi de Poli, de Poli SA, de ACS sau, de ce nu, de Rapid Bucuresti.
-Si cat de departe ar fi aceasta posibilitate de a reveni?
-Nu stiu ce sa va spun, vom vedea cum evolueaza lucrurile. Ele se pot modifica si intr-un termen foarte scurt. Dar inca nu vreau sa detaliez pana nu vad ce se intampla in data de 5 martie.
-Credeti ca Timisoara ar putea fi afectata in vreun fel de rezultatul alegerilor de la sefia FRF?
-Timisoara, in acest moment nu depinde de rezultatul alegerilor de la FRF, pentru ca nu pune probleme. In momentul in care isi va arata orgoliul si va gandi sa puna probleme, atunci va trebui sa stabileasca, daca face sau nu compromis. Actualii, care sunt in jurul fotbalului banatean, nu vorbesc aici de ACS, vorbesc in general, sunt oameni de compromis si cred ca vor gasi caile necesare. Dar va fi greu sa duci o echipa la nivelul de a pune intradevar probleme celor care au interese in Federatia Romana de Fotbal
‘Timisoara nu ar putea sa satisfaca acum ce isi doreste antrenorul Cosmin Contra’
-Credeti ca mai este cineva care sa opreasca Steaua in acest sezon in lupta spre un nou titlu?
-Nu, Steaua este un vector pentru fotbalul romanesc, este un cap-tractor al unui camion care inseamna acum fotbalul romanesc si atunci cand nu poate este ajutata. Din fericire pentru cei de la Steaua deocamdata pot, au un raport de eficienta maxim. Vand jucatori pe bani foarte multi si au in acelasi timp si rezultate, au un antrenor rentabil pentru club, placut sau neplacut e mai putin important, conteaza rezultatele lui…Asa ca Steaua are nevoie de campionatul asta si campionatul asta are nevoie de Steaua, fapt pentru care cred ca va castiga competitia. Este an in care se scot la licitatie drepturile tv, e nevoie de Steaua, de un grad de umplere a stadionului national.Din nefericire, exista si o Chiajna, un Botosani, o Sageata, echipe mult sub competitia de prim nivel, in conditiile in care nu mai exista Argesul, Craiova, Timisoara, Rapidul care trageau competitia la nivel de spectatori si telespectatori. Astra nu are un public tinta, Petrolul are, dar si acolo sunt pe cale sa fie tradati din interior si lucrurile acestea nu sunt bune.
-Cum vedeti Petrolul, sezonul asta?
-Eu vad in Petrolul un club care se iscrie undeva in plasa a ceea ce am construit eu la Timisoara. Bine, nu cu rezultatele noastre. Chiar daca au castigat o Cupa, totusi e nevoie de mai mult. Si posibilitate ar avea pentru ca au un stadion nou, chiar daca mai mic, dar e un stadon nou care aduce emulatie, insa important este sa aiba sustinere din interior.
-Cu Cosmin Contra ati mai vorbit dupa ceea ce s-a intamplat cand ati lucrat impreuna la Timisoara?
-Nu. Am vorbit o data sau de doua ori dar nu legat de fotbal. Si atunci foarte scurt, la telefon. M-a sunat, dar pe alte teme. Nu am apucat sa vorbim. Eu ii urez succes, vad ca creste, aduna experienta, , are rezultate si va ajunge probabil la echipe mari. Ce i-as transmite prin voi si prin altii ar fi sa se linisteasca un pic, sa fie mai degajat, sa nu se incarce la nivelul in care se incarca, intr-o competitie este ca si la razboi, iar lucrurie astea nu aduc intodeauna lucruri bune. Trebuie sa fie un pic mai detasat, sa poata sa ia hotarari mai la rece, sa nu fie implicat atat de mult emotional intodeauna in timpul celor 90 de minute.
-S-a vorbit mult despre faptul ca nu a fost implicat pana acum in proiectul ACS Poli, credeti ca ar fi fost o varianta?
-Cred ca el e un pic peste nivelul actual. E nevoie de mai mult pentru a aduce un antrenor care e la stadiul la care este acum Cosmin. Vedeti, aspiratiile lui sunt sus, reuseste sa aduca un Zicu si un Mutu… deja se devoaleaza modul cum gandeste. Timisoara nu poate sa satisfaca in acest moment ceea ce si-ar dori, cel putin sufleteste, in interiorul lui, antrenorul Cosmin Contra. Si atunci cred ca in viitor ar fi, dar nu viitorul foarte apropiat.
-Din exterior, sunteti la curent cu tot ce se intampla in fotbal, nu va e dor sa vedeti iar fotbalul din interior?
-Nu. Pentru ca sunt constient ca am atins maximum in conditiile in care nu am acceptat nici un compromis. Si atunci astept momentul in care, in lipsa acestor compromisuri, a acestor angajamente ilegale sa pot sa am si alt tip de rezultate. Si atunci o sa imi reevaluez pozitia si o sa hotarasc. Sau ma voi implica mult mai putin fara sa fiu foarte eligibil si atunci nu m-ar interesa daca se fac compromisuri… Dar in acest moment, nu. Deocamdata urmaresc fotbalul, sunt constient ca am facut maximum, ca peste maximul acela trebuia sa fac compromisuri si am hotarat de la inceput sa nu fac. Si asa am ramas.>>

http://www.opiniatimisoarei.ro/interviu ... 1/03/2014/
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
Sdou
Posts: 909
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:50 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by Sdou »

orangetm wrote:Daca nu am fi fost tradati din interior, de la Timisoara, si o sa dau nume, Ciuhandu, Ostaficiuc, Orza…sunt nume care vor trebui sa ramana pe crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara. Ei, impreuna cu Mircea Sandu sunt pricipalii vinovati. Daca ei nu ar fi tradat, niciodata Mircea Sandu nu ne-ar fi facut ceea ce ne-a facut si cu ce s-a laudat in fata Comitetului Executiv.

<<Desi in acest moment nu mai este implicat direct, Marian Iancu este la curent cu tot ce se intampla in interiorul fenomenului fotbalistic. Fostul investitor de la Poli Timisoara astepta alegerile de pe 5 martie de la FRF pentru a se pronunta in privinta unei posibile reveniri in fotbal. Deocamdata, Iancu sustine de la distanta proiectul ACS Poli.
- Domnule Iancu, cum vi se pare in prezent ACS Poli, ati vazut meciul cu Mediasul?
- Da. Din nefericire lipsa spectacolului apasa. Chiar un rezulatat bun, vedeti ca nu sensibilizeaza pe nimeni. E nevoie si de un pic de spectacol, care vine si din valoare, din calitate. Dar raportul calitate-pret este just in acest moment. Atat se investeste, atat se poate. De ce nu, trebuie sa ne bucuram cu ceea ce avem in acest moment, este un raport corect. Nu se poate mai mult. Si spun inca o data ca este dovada a ceea ce sustineam in anii in care conduceam Politehnica, cand ne bateam de la egal la egal si cu mult peste fata de echipele aflate acum in top, Petrolul, Astra, chiar Steaua… de Dinamo nu mai zic…Acum se vede si mai clar ca doua milioane de euro, cu care atunci ne premiau autoritatile doar daca mergeam in cupele europene nu ajung pentru a face performanta. Atunci, pe langa cele doua milioane ale autoriatilor diferenta se facea prin ce am muncit noi, prin ce am investit noi pentru a crea un club care avea puterea sa scoata asemenea rezulatate sportive. Cele doua milioane-trei cat se aloca de la autoritati acum pe an se vede ca nu sunt de ajuns, si asta in conditiile in care fotbalul actual este mult mai slab decat competitia in care ne aflam noi atunci. Aveti dovada ca acei bani nu veneau degeaba in trecut de la autoritati la club, noi nu incasam decat dupa performante si acei bani erau doar o parte infima, nu putea fi vorba sub nici o forma, asa cum se discuta atunci, ca traiam doar din acei bani si ca erau suficienti pentru a face performanta. Iata ca acea suma este insignifianta raportata la performanta si la nivelul la care noi eram angajati. Daca nu am fi fost tradati, continuam si eu investitia si eram impreuna foarte puternici. Ati vazut cat se chinuiau sa ne opreasca din performanta! Doar pe ultima suta mereu ne luau campionate sau cupe, numai prin interventii meschine, dar in nici un caz nu puteau sa ne opreasca pe teren. Lucrul asta nu trebuie sa se uite si sigur nu se va uita atat de curand. Poate la un moment dat, asa cum a spus domul Robu vom fi din nou ceea ce am fost si poate mai mult decat atat, dar intr-o alta conjunctura.
-Credeti ca ACS Poli va reusi sa ramana in prima liga?
-Sanse sunt, pentru ca sunt alte echipe mult mai slabe, iar lucrul asta se vede de departe. Cred ca pe asta s-a si mizat, eficientizarea cheltuielilor, a bugetului i-a adus aici. Inca doua-trei rezultate speculative, doua-trei rezultate bune cu contracandidatele directe de la retrogradare si echipa ramane in Liga I si, de ce nu, mai vin unii-altii pe langa echipa, se mai aseaza politic lucrurile si atunci vom vedea ce inseamna viitor.
- Ati mai vorbit cu reprezentatii autoritatilor timisorene in privinta cedarii palmaresului?
- In acest moment este o competitie politica in care eu nu vreau sa ma introduc si pentru acest fapt evit sa discut. Trebuie clarificat ce e cu actualul club, ACS Poli si dupa aceea as putea sa continui discutiile. Pana atunci nu as vrea sa dezvolt, pentru ca tin foarte mult la toate persoanele care sunt acum factori de decizie pe plan local si chiar daca intre ele, politic sunt discutii, eu raman cu sentimentul ca sunt oameni de bine. Trebuie sa apreciez mult mai mult implicarea domnului Robu, dar in aceeasi masura stiu ca si domnul Bojin, atat cat a putut, a stat langa echipa…Insa, pentru ca exista o competitie politica si non-sportiva, nu vreau sa ma implic, vreau sa stau deoparte, iar cand voi fi chemat sa discutam despre posibilitatea de a trece palmaresul, atunci voi analiza ceea ce se poate, asta si raportat la situatia pe care Politehnica Timisoara SA, societatea in insolventa o va traversa, din punct de vedere juridic, in acel moment. Pentru ca exista posibilitatea, desi in acest moment eu nu as vota in favoarea ei, dar exista si posibilitatea ca la un moment dat sa votez pentru reorganizarea si revenirea Politehnicii SA in fotbalul de care vor sa ne tina in continuare departe cei care inca mai sunt la conducerea FRF si care mi-as dori sa nu mai fie. Dar cred ca prin venirea lui Popescu se va perpetua interesul nelegitim al grupului care a condus: Sandu, Kassai si altii.
Procesul intentat la TAS merge mai departe
-Exista ceva noutati in procesul intentat la TAS pentru folosirea numelui si culorilor lui Poli de catre echipa din liga a IV-a, ASU Politehnica?
-Procesul de la Lausanne este in curs, am achitat noi toate taxele pentru ca nu a achitat nimeni obligatia pe care o avea fata de tribunalul de la Lausanne, s-a ridicat problema competentei si cred ca in acest moment se judeca, daca nu cumva s-a si judecat deja si s-a stabilit competenta Tribunalului de la Lausanne sa judece cazul. Federatia Romana de Fotbal a ridicat ipoteza ca ar fi trebuit sa trecem intai pe la comisii, dar asta e imposibil pentru ca nu poate sa judece o comisie a Federatiei o actiune indreptata impotriva Federatiei, e interzis de statutul si regulamentele FIFA si UEFA, deci, din punctul meu de vedere Lausanne-ul trebuie sa duca pana la capat judecarea, suntem in procedura in continuare si asteptam. Orice comunicare pe care TAS-ul ne-o face noua, o face si catre Federatie si catre AJF Timis, care sunt principalii vinovati din punctul meu de vedere. Dar, vad ca s-a introdus in cauza ca si vinovat, din proprie initiativa si ASU, pe care noi ii socotim in principal ca fiind doar cei care au beneficiat de pe urma nepunerii in aplicare a hotararii de la Lausanne, hotarare care ne da dreptul exclusiv noua sa folosim titlurile si tot ce deriva din palmaresul Politehnicii Timisoara.
-Ati fi fost dispus sa renuntati la acest proces daca s-ar fi schimbat conducerea AJF Timis si pe 5 martie ar fi o schimbare benefica la conducerea FRF?
-Nu depinde de asta. Faptul ca nu s-a pus in aplicare de catre FRF si AJF a unei decizii TAS e evident, iar ceea ce am facut noi e o procedura legala obligatorie, altfel am raspunde penal pentru ca nu am intreprins toate actiunile care pot sa ne recupereze drepturile pe care le avem, drepturi date prin actiuni judecatoresti atat sportive cat si civile. Ceea ce am facut sunt lucruri obligatorii pe care trebuie sa le faca un administrator judiciar si un administrator statutar al unei societati aflate in insolventa pentru reorganizare, in sensul de a maximiza toate posibilitatile de a recupera prejudicii, de a incasa drepturile pe care le are societatea pentru a achita masa credala si a-si contiua activitatea. Nu depinde de noi sa luam asemenea hotarari. Dar nici nu mi-as fi dorit altfel, pentru ca 7 ani de zile am cheltuit multi bani, ne-am zbatut cu toate fortele si am facut ce nimeni nu a facut in locul nostru si e normal ca Politehnica Timisoara SA sa-si urmareasca interesele.
“Imi doresc sa nu castige Gica Popescu”
- La ce va asteptati in privinta alegerilor de la sefia FRF?
-Nu stiu, vad ca intr-un fel jocurile sunt facute. Onoare si cinste celor care considera ca au o posibilitate si care lupta cu un Gica Popescu, sustinut de mafia fotbalului romanesc, un Gica Popescu pe care eu nu-l mai recunosc, un Gica Popescu vandut, aservit unei intelegeri cu cei care au distrus si au inmormantat fotbalul romanesc pentru mult timp de aici incolo. Fotbalul asta era un fenomen care candva tinea si ne alimenta cu emotii sufletele, acum nu mai exista nici un fel de atractie pentru nici un investitor sau pentru oricine si-ar dori sa se incarce cu asemenea trairi pe care ti le da fotbalul, pentru ca totul este aranjat, masluit, totul e numai o facatura, sunt acte ale unor grupuri de interese care au de castigat, dar restul au de pierdut.
-Sa intelegem ca in fotbalul acesta nu v-ati intoarce …
-Nu, in nici un caz! Imi doresc sa nu castige Gica Popescu si nu vorbesc doar de dosarul penal, nu vorbesc de implicatiile care ar putea sa-l indeparteze, ci de faptul ca ar putea sa conduca fotbalul romanesc in interesul mafiei fotbalului romanesc trecute si actuale. Imi doresc sa piarda, dar este foarte, foarte greu. De ce nu, un Avram, un Chivorchian ar putea, poate chiar impreuna, sa faca ceva, pentru ca, cel putin Chivorchian, cat timp a stat la Timisoara, 4-5 ani a inteles ca fotbalul se poate face si poti sa ai rezultate sportive si fara bani, in sensul de a plati interese, de a fi ajutat intr-un alt mod decat pe teren.
- Chivorchian si Avram spuneau in campania pe care si-au facut-o la Timisoara ca daca vor ajunge la sefia FRF ar vrea sa reanalizeze si cazul retrogradarii Timisoarei, credeti ca se mai poate demonstra ceva?
-Exista o stenograma, care este un act oficial si care este dovada in dosarul Craiova versus FRF, stenograma in care se vede ca Mircea Sandu in fata Comitetului Executiv vine si se lauda cu ceea ce ne-a facut noua, Timisoarei. Mai mult de atat nu mai e de demonstrat, lucrurile sunt clare. Dar, daca nu am fi fost tradati din interior, de la Timisoara, si o sa dau nume, Ciuhandu, Ostaficiuc, Orza…sunt nume care vor trebui sa ramana pe crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara. Ei, impreuna cu Mircea Sandu sunt pricipalii vinovati. Daca ei nu ar fi tradat, niciodata Mircea sandu nu ne-ar fi facut ceea ce ne-a facut si cu ce s-a laudat in fata Comitetului Executiv.
-Credeti ca, cu Gica Popescu la conducerea FRF, veti ramane cu acelasi statut de persona non grata?
-Bineinteles. Nu am sa fac nimic care sa-mi atenueze acest statut, decat daca ma va convinge ca se va debarasa din interior de acest grup. Daca va face dovada asta, atunci voi ridica palaria, voi spune ca m-am inselat si ca a avut o strategie corecta ca sa-i inlature din interior si nu din exterior. Atunci, imi voi reevalua pozitia. De aceea spun ca, la un moment dat as putea sa revin in fotbal alaturi de Poli, de Poli SA, de ACS sau, de ce nu, de Rapid Bucuresti.
-Si cat de departe ar fi aceasta posibilitate de a reveni?
-Nu stiu ce sa va spun, vom vedea cum evolueaza lucrurile. Ele se pot modifica si intr-un termen foarte scurt. Dar inca nu vreau sa detaliez pana nu vad ce se intampla in data de 5 martie.
-Credeti ca Timisoara ar putea fi afectata in vreun fel de rezultatul alegerilor de la sefia FRF?
-Timisoara, in acest moment nu depinde de rezultatul alegerilor de la FRF, pentru ca nu pune probleme. In momentul in care isi va arata orgoliul si va gandi sa puna probleme, atunci va trebui sa stabileasca, daca face sau nu compromis. Actualii, care sunt in jurul fotbalului banatean, nu vorbesc aici de ACS, vorbesc in general, sunt oameni de compromis si cred ca vor gasi caile necesare. Dar va fi greu sa duci o echipa la nivelul de a pune intradevar probleme celor care au interese in Federatia Romana de Fotbal
‘Timisoara nu ar putea sa satisfaca acum ce isi doreste antrenorul Cosmin Contra’
-Credeti ca mai este cineva care sa opreasca Steaua in acest sezon in lupta spre un nou titlu?
-Nu, Steaua este un vector pentru fotbalul romanesc, este un cap-tractor al unui camion care inseamna acum fotbalul romanesc si atunci cand nu poate este ajutata. Din fericire pentru cei de la Steaua deocamdata pot, au un raport de eficienta maxim. Vand jucatori pe bani foarte multi si au in acelasi timp si rezultate, au un antrenor rentabil pentru club, placut sau neplacut e mai putin important, conteaza rezultatele lui…Asa ca Steaua are nevoie de campionatul asta si campionatul asta are nevoie de Steaua, fapt pentru care cred ca va castiga competitia. Este an in care se scot la licitatie drepturile tv, e nevoie de Steaua, de un grad de umplere a stadionului national.Din nefericire, exista si o Chiajna, un Botosani, o Sageata, echipe mult sub competitia de prim nivel, in conditiile in care nu mai exista Argesul, Craiova, Timisoara, Rapidul care trageau competitia la nivel de spectatori si telespectatori. Astra nu are un public tinta, Petrolul are, dar si acolo sunt pe cale sa fie tradati din interior si lucrurile acestea nu sunt bune.
-Cum vedeti Petrolul, sezonul asta?
-Eu vad in Petrolul un club care se iscrie undeva in plasa a ceea ce am construit eu la Timisoara. Bine, nu cu rezultatele noastre. Chiar daca au castigat o Cupa, totusi e nevoie de mai mult. Si posibilitate ar avea pentru ca au un stadion nou, chiar daca mai mic, dar e un stadon nou care aduce emulatie, insa important este sa aiba sustinere din interior.
-Cu Cosmin Contra ati mai vorbit dupa ceea ce s-a intamplat cand ati lucrat impreuna la Timisoara?
-Nu. Am vorbit o data sau de doua ori dar nu legat de fotbal. Si atunci foarte scurt, la telefon. M-a sunat, dar pe alte teme. Nu am apucat sa vorbim. Eu ii urez succes, vad ca creste, aduna experienta, , are rezultate si va ajunge probabil la echipe mari. Ce i-as transmite prin voi si prin altii ar fi sa se linisteasca un pic, sa fie mai degajat, sa nu se incarce la nivelul in care se incarca, intr-o competitie este ca si la razboi, iar lucrurie astea nu aduc intodeauna lucruri bune. Trebuie sa fie un pic mai detasat, sa poata sa ia hotarari mai la rece, sa nu fie implicat atat de mult emotional intodeauna in timpul celor 90 de minute.
-S-a vorbit mult despre faptul ca nu a fost implicat pana acum in proiectul ACS Poli, credeti ca ar fi fost o varianta?
-Cred ca el e un pic peste nivelul actual. E nevoie de mai mult pentru a aduce un antrenor care e la stadiul la care este acum Cosmin. Vedeti, aspiratiile lui sunt sus, reuseste sa aduca un Zicu si un Mutu… deja se devoaleaza modul cum gandeste. Timisoara nu poate sa satisfaca in acest moment ceea ce si-ar dori, cel putin sufleteste, in interiorul lui, antrenorul Cosmin Contra. Si atunci cred ca in viitor ar fi, dar nu viitorul foarte apropiat.
-Din exterior, sunteti la curent cu tot ce se intampla in fotbal, nu va e dor sa vedeti iar fotbalul din interior?
-Nu. Pentru ca sunt constient ca am atins maximum in conditiile in care nu am acceptat nici un compromis. Si atunci astept momentul in care, in lipsa acestor compromisuri, a acestor angajamente ilegale sa pot sa am si alt tip de rezultate. Si atunci o sa imi reevaluez pozitia si o sa hotarasc. Sau ma voi implica mult mai putin fara sa fiu foarte eligibil si atunci nu m-ar interesa daca se fac compromisuri… Dar in acest moment, nu. Deocamdata urmaresc fotbalul, sunt constient ca am facut maximum, ca peste maximul acela trebuia sa fac compromisuri si am hotarat de la inceput sa nu fac. Si asa am ramas.>>

http://www.opiniatimisoarei.ro/interviu ... 1/03/2014/


Gura pacatosului adevar graieste :(
No tears to cry No feelings left This species has amused itself to death
banatean_violet
Posts: 1153
Joined: Tue Oct 02, 2012 10:51 am

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by banatean_violet »

Si credeti ca lista s-a terminat? Exista si acum "timisoreni de bine" care ar ingropa actuala Poli pentru marunte interese pesonale.
Intr-adevar tradatorii aia au pus umarul din greu la prabusirea fotbalului timisorean, dar parca iancu a "uitat" sa completeze lista cu un stoia, grindeanu. Daca penetzeiipedelacii au tot tergiversat sa opreasca prabusirea fotbalului timisorean, aia de la pesede au fost clar impotriva fotbalului de performanta din Timisoara. Insa principalul vinovat pentru desfintarea echipei este chiar iancu, ceilati au pus umarul, iancu i-a dat in cap fotbalului de la noi. Din pacate pana cand nu se va reusi o decuplare a fotbalului de politic nu vom avea o Poli asa cum ne-o dorim.
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by orangetm »

Pe facebook se dezbate problema multiplelor Poli!
Ar cam fi cazul sa facem ceva pentru a avea O SINGURA Poli!
:steag1:

https://www.facebook.com/groups/344107125678212/
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
ultraviola
Posts: 1168
Joined: Mon Oct 01, 2012 11:04 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by ultraviola »

Cam ce anume s-ar putea face? Sa desfiinteze una din echipe? Pe care, si, mai ales, cum?

Sincer, gasesc subiectul cam inutil.
Cine a vazut Speranta, nu o mai uita. O cauta sub toate cerurile si printre toti oamenii. Si viseaza ca intr-o zi o va intalni din nou, nu stie unde, poate intre ai sai.

Octavio Paz
AndreiVajnaII
Posts: 2862
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:47 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by AndreiVajnaII »

Oricum, ramane problema iancu, in privinta careia nu stiu ce putem face.
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by orangetm »

Pana la Iancu, putem sa sprijim copiii aia putin, macar moral.
:steag2:

Sau nu putem?
:-s
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
DP 2-6
Posts: 3368
Joined: Mon Oct 01, 2012 9:22 pm
Location: Timisoara

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by DP 2-6 »

Până nu ai palmaresul, nu poţi face nimic, o dată că nu se va dori şi a doua oară, ar putea fi în zadar, pentru că ulterior ar putea să mai apară una! :(
User avatar
orangetm
Posts: 4171
Joined: Mon Oct 01, 2012 10:01 pm

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by orangetm »

Ei vor sa faca un banner pe care sa il afiseze la stadion, sa fie vazut si comentat de oameni si mass-media.
Banner prin care solicita rezolvarea problemei culorilor si palmaresului.

Despre asta e vorba.

Si de aici S-AR putea ajunge si la o SINGURA Poli!
Dar trebuie dorinta si vointa!
:steag1:
Image
comparare.rca/campion24broker/emitere.electronica
User avatar
englezul
Posts: 4404
Joined: Tue Oct 02, 2012 6:47 am
Location: Timisoara
Contact:

Re: Crucea alb-violeta a Politehnicii Timisoara

Post by englezul »

orangetm wrote:Ei vor sa faca un banner pe care sa il afiseze la stadion, sa fie vazut si comentat de oameni si mass-media.
Banner prin care solicita rezolvarea problemei culorilor si palmaresului.

Despre asta e vorba.

Si de aici S-AR putea ajunge si la o SINGURA Poli!
Dar trebuie dorinta si vointa!
:steag1:
Pai asa spune hombre sa pricepem si noi despre ce-i vorba ! :D
Facem o cheta marti la cafenea de exemplu ?
Post Reply